torsdag 23 augusti 2012

Ännu en blogg i mängden


Så har jag då en ny blogg, vilken i ordningen vill jag nog inte ens tänka på. Skillnaden denna gång är att jag har ett syfte med den - att samla alla tankar kring mina nuvarande studier och de studier som är min dröm och hur jag tänkte ta mig dit.

Så det blir allt ifrån motivation till bakslag till envishet och förhoppningsvis når jag mitt mål. 
Målet är att komma in på socionomutbildningen på Stockholmsuniversitet, gärna till våren redan. 

Just nu (eller okej, jag har sommarlov i tre dagar till) läser jag till Behandlingspedagog med dubbeldiagnos kompetens via en Yrkeshögskola i Timrå. Utbildningen är distansbaserad och har träffar i Timrå ungefär var 5e vecka över två dagar. Resterande tid är vi hemma och betar av alla uppgifter vi fått med oss hem från i ett litet kompendium. Jag började utbildningen VT 2012 och den ges över 4 terminer där man sista året väljer två områden att "specialisera" sig inom.

Utöver det har jag under våren jobbat extra som tim.vikarie på ett LSS Gruppboende och i går fick jag besked om att får en fast tjänst från och med 1 september med tjänstgöring på ca 70%
Lyckan är total då alla tre viktiga element för att jag ska trivas på ett arbete uppfylls - brukarna, kollegorna och cheferna. 

Nu undrar någon säkert (om någon ens läser detta) hur jag ska få ihop jobbet på 70% med mina heltidsstudier?
Själv tror jag inte att det blir några problem alls eftersom jag nu börjat få in en studieteknik och jag jobbade väldigt mycket som timvikarie under våren, så efter en hastig överblick över mina tidrapporter från våren kan jag konstantera att jag kommer jobba 1 pass mer i månaden under hösten än jag gjorde under våren. Nu med skillnaden att jag vet i förväg när jag är ledig och har tid till studierna och när jag ska jobba. Som timvikarie har du sällan någon framförhållning utan hugger på alla pass, för man vet ju inte om det är det sista? 

Det som däremot kan köra ihop min plan för hösten är att jag inte är behörig till socionomprogrammet som det ser ut idag. Så till mitt jobb och studier ska jag förhoppningsvis läsa Matte B på Komvux, eller matte 2b som min kurs heter. 
Det kommer orsaka många gråa hår och en hel del tårar, ty min skräck för matte sitter djupt rotad sen mina tidiga skolår. Mina mattelärare kunde onekligen räkna men att lära ut var det ganska så urdåliga på.

 Förhoppningen är som sagt att jag ska komma in på socionomutbildningen till våren, så ser kanske inte verkligheten ut men jag tänker söka och söka och söka tills jag kommer in!

Varför hoppar jag inte av min nuvarande utbildning direkt om jag vet att den inte ger mig tillräckligt? 
Jo, av den enkla anledningen att jag efter denna termin får en viss typ av examen som kan vara bra att ha i framtiden vid jobbsökande.
Att jag nu dessutom fått fast jobb gör att jag inte behöver, eller ens får, ta CSN lån så jag förlorar bara de pengar resorna och boendet i Timrå kommer kosta mig. Samt viss kurslitteratur som jag ska försöka få tag på via stadens bibliotek eller begagnade för att hålla nere kostnaden.

Ja just det ja, för att fylla höstens schema ytterligare har jag anmält mig till Högskoleprovet - vilket man tydligen även ska plugga inför. 

Det är tur att min umgängeskrets i denna stad i princip är obefintlig för jag kommer ändå inte hinna umgås med någon under hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar